Wat is een pitbull?

Pitbull is een hondenras dat vaak wordt gebruikt als symbool van Amerikaans machismo. Pitbulls zijn de meest populaire hond in de Verenigde Staten en bestaan al sinds de 19e eeuw. Hier komt ook de naam ‘‘Amerikaanse’’ pitbull vandaan. Pitbulls zijn een zeer gespierd en atletisch ras en zijn voor veel verschillende banen gebruikt, zoals jagen, vee hoeden, eigendommen bewaken of zelfs als therapiehonden.

Decennia lang wordt de term “pitbull” gebruikt om hondenrassen te beschrijven die agressief en krachtig zijn. Sommige dierenasielen in de Verenigde Staten ondersteunen echter een vage definitie dat “pitbull” elke hond is met bepaalde kenmerken, waaronder een brede kaak en atletische bouw, en een relatie met de buitenwereld. Dit betekent dat veel honden die niet echt “pitbulls” zijn, kunnen worden geëuthanaseerd als onderdeel van deze brede definitie. De American Pit Bull Terrier, American Staffordshire Terrier, Staffordshire Bull Terrier en American Bulldog worden binnen deze vage definitie als Pitbulls beschouwd.

Bestaat er zoiets als een rasechte pitbull?

Er bestaat zoiets als een raszuivere pitbull. Deze Amerikaanse Pitbull Terrier is een rasechte hond. Ze zijn een type hond (geen specifiek ras), dat niet is gemengd met een ander ras. De Amerikaanse Pitbull Terrier is gefokt om sterk te zijn, maar ze zijn ook intelligent en loyaal. De Amerikaanse Pitbull Terrier is nooit gefokt om in de ring te vechten, maar ze hebben wel wat vechtvermogen als ze goed worden getraind.

Karakter van een pitbull

Pitbulls zijn erg slimme honden en zullen je commando’s opvolgen als je geduldig genoeg bent. Ze werden ook wel oppashonden genoemd omdat ze erg goed zijn met kinderen. Het trainen van een pitbull is niet eenvoudig, maar als je jong begint, heb je een geleidehond die al je commando’s opvolgt. Een pitbull is trouw en zal nooit zomaar een andere hond aanvallen. Je kunt echter beter je pitbull niet onaangelijnd over straat laten lopen. Een Pitbull staat erom bekend dat hij geen enkel gevecht uit de weg gaat en elk gevecht is tot het einde.

Hoe onderscheid je een pitbull van een Amstaff?

De Pitbull is groter, zwaarder en gespierder dan de Amstaff. Het vertoont ook meer agressie en kracht dan zijn tegenhanger. Er zijn enkele manieren om het verschil te zien tussen een Pitbull en een Staffy. Pitbulls staan bekend om hun kenmerkende markeringen, waaronder zwarte vlekken op hun neus, lippen en ogen. Staffies hebben een lichtere kleur dan die van Pitbulls, met rondere ogen en korter haar. Pitbulls staan ​​bekend als gepassioneerd, agressief en fysiek krachtig, terwijl Amstaffs over het algemeen aanhankelijk, beschermend, zachtaardig, energiek en intelligent zijn.

Opvoeding van een pitbull

Pitbulls zijn niet het soort honden dat je voor langere tijd onbeheerd kunt achterlaten. Ze hebben veel aandacht en stimulatie nodig, dus zorg ervoor dat je ze voldoende beweegt. Pitbulls zijn erg sterk en hebben veel energie, dus ze moeten hun energie kunnen verbruiken om niet agressief te worden. Als u wilt dat uw pitbull gelukkig en gezond is, moet u ervoor zorgen dat ze voldoende beweging krijgen. Mensen weten vaak niet hoe ze met hun pitbull om moeten gaan en dit kan tot veel problemen leiden. Het is dus belangrijk om al vroeg te leren hoe u uw pitbull moet trainen. Pitbulls zijn behoorlijk koppig en daarom is het het beste om niet te veel toe te geven, anders lopen ze misschien uit de hand. Ze hebben erg sterke tanden, dus zorg ervoor dat je standvastig tegen ze bent als ze zich misdragen of iets doen wat ze niet zouden moeten doen.

×